сметач

мн. сметачи
Вид збор: Именка, машки род
Ранг: 23938
1. Човек што умее добро да смета.
2. Електронски уред што може да се програмира за извршување најразлични задачи.
Англиски: computer
Употреба: Информатика
Примери:
персонален сметач