синдикален

синдикални
Вид збор: Придавка
Ранг: 5177
Кој се однесува на синдикализам и на синдикат.
Албански: sindikal
Употреба: Економија , Политика
Примери:
Синдикално движење.
Синдикална подружница.
Синдикален совет.
Синдикален дом.