синтисајзер

мн. синтисајзери
Вид збор: Именка, машки род
Ранг: 36161
Вид електричен музички инструмент со клавијатура што може да произведе широк дијапазон на звуци.
Англиски: synthesizer
Употреба: Музика и танц
Примери:
Синтисајзерот дава неисцрпни можности за модифицирање на звукот.