себеафирмирање

(едн.)
Вид збор: Именка, среден род
Ранг: 36543
(глаг. им.) Афирмирање на самиот себе, на себеси.
Англиски: self-affirmation
Примери:
Овој форум не треба да биде за себеафирмирање.
Волјата за моќ подразбира себеафирмирање.