себап

мн. себапи
Вид збор: Именка, машки род
Ранг: 10622
1. добро дело
Англиски: merit Турски: sevap Албански: meritë, sevap
Употреба: Религија
Примери:
Направи го тој себап.
2. причина, повод
Англиски: reason Турски: sebep Албански: arsye, sebep
Примери:
Тоа беше себап да те видам.