ракун

мн. ракуни
Вид збор: Именка, машки род
Ранг: 24587
Северноамериканско диво четириножно животно, цицач, со скапоцено крзно и карактеристични црни шарки околу очите; Procyon lotor.
Латински: Procyon lotor Англиски: raccoon
Употреба: Зоологија
Примери:
Овој ракун многу сака да јаде грозје.