предлошка

мн. предлошки
Вид збор: Именка, женски род
Ранг: 37776
Тоа според кое се работи, што служи како модел, образец за нешто.
Англиски: model
Примери:
Препис од македонска предлошка.
Текстот се базира на две постари предлошки.