нормален

нормални
Вид збор: Придавка
Ранг: 1768
1. правилен, прописен, обичен
Англиски: normal Албански: normal
Примери:
нормален живот
нормален развиток
нормална појава
2. душевно здрав
Англиски: normal Албански: normal
Употреба: Медицина
Изведенки
1. нормално прил.
Пример: Работи нормално.
2. нормалност ж.