непрофесионален

непрофесионални
Вид збор: Придавка
Ранг: 31071
Што не е професионален.
Англиски: unprofessional
Примери:
непрофесионална работа
Изведенки
1. непрофесионално прил.
Пример: Се однесува непрофесионално.
2. непрофесионалност ж.
Пример: штетна и срамна непрофесионалност и аматеризам