неможен

неможниот
Вид збор: Придавка
Ранг: 20208
Што не е можен, што не е остварлив.
Англиски: impossible
Примери:
Без вода животот е неможен.
Изведенки
1. неможно прил.
Пример: Таму е неможно да се работи.
2. неможност ж.