компјутер

мн. компјутери
Вид збор: Именка, машки род
Ранг: 1345
Електронски уред способен да обработува податоци и да извршува различни задачи многу точно; електронски сметач.
Англиски: computer Албански: kompjuter
Употреба: Информатика