електрификација

(едн.)
Вид збор: Именка, женски род
Ранг: 36084
Изградба на објекти, постројки за производство и за пренос на електрична струја и воведување на електрични инсталации до непосредните потрошувачи на електрична енергија.
Англиски: electrification
Употреба: Технологија