грамота

мн. грамоти
Вид збор: Именка, женски род
Ранг: 40109
Повелба, диплома, официјален документ.
Англиски: decree
Употреба: Историја
Примери:
Најстар документ каде што се спомнува населбата е Калимановата грамота.