гноиво

Види и: гној (м.)
(едн.) гноивото
Вид збор: Именка, среден род
Ранг: 56803
шталско ѓубре
Англиски: manure
Употреба: Земјоделство
Примери:
Комплетниот дигесторски систем се состои од јама за складирање на гноивото, сад за мешање, цевки за довод и одвод, дигестор и резервоар.