географија

(едн.)
Вид збор: Именка, женски род
Ранг: 7079
Наука за Земјата, нејзините особености, територијалната распространетост на населението и живите организми, условите за живот.
Англиски: geography
Употреба: Географија
Примери:
биолошка географија
политичка географија
физичка географија
Изведенки
географски прид.
географскиот
Пример: географски атлас