возможен

возможниот
Вид збор: Придавка
Ранг: 15492
Што е можен, остварлив.
Англиски: possible
Примери:
Возможен излез.
Возможна мерка.
Возможни начини.
Изведенки
1. возможно прил.
Пример: Не е возможно да се открие планот.
2. возможност ж.