аналитичен

аналитичниот
Вид збор: Придавка
Ранг: 23582
Што има својство на детално расчленување, што е добиен со расчленување.
Англиски: analytical
Примери:
Аналитичен пристап.
Аналитичен начин.
Изведенки
аналитичност ж.