Твитер

(едн.) Твитерот
Вид збор: Именка, машки род
Социјална мрежа што нуди услуги за вмрежување и микроблогирање.
Англиски: Twitter
Употреба: Информатика
Примери:
Теодора е ѕвезда на Твитер.
Провери дали брат ти е на Твитер.
Таа поставува многу интересни фотографии на Твитер.