таратур

(едн.)
Вид збор: Именка, машки род
Ранг: 26802
Вид чорбесто јадење од лук, кисело млеко и краставица.
Англиски: tsatsiki Турски: tarator Албански: tarator, caciki
Употреба: Гастрономија