сено

(едн.) сеното
Вид збор: Именка, среден род
Ранг: 2493
Косена и сушена трева.
Англиски: hay
Употреба: Земјоделство
Примери:
Пласт сено, стог сено.
Изрази
(посл.) Не е сено за магаре.