ружа

ружаат
Вид збор: Глагол, несвршен
Ранг: 21852
1. Обично за коњ - спрема, токми, седла.
Англиски: saddle
Примери:
Луѓе се берат, коњи се ружаат.
2. (се ружа) Се спрема, се токми.
Англиски: prepare
Примери:
Се ружаат за пат.