километражник

мн. километражници
Вид збор: Именка, машки род
Ранг: 42507
Апарат во автомобилот што ја мери километражата.
Англиски: odometer
Употреба: Технологија
Примери:
Твојот километражник покажува три животи на нас простосмртните.