worn-out - онтологија

дотраен повеќе

дотраениот
Вид збор: Придавка
Што се наоѓа пред крајот на своето постоење или употребливост.

ислужен повеќе

ислужениот
Вид збор: Придавка
Што го минал работниот век, некорисен, неспособен.

истрошен повеќе

истрошена
Вид збор: Придавка
Му поминал векот на траење.

разлижан повеќе

разлижаниот
Вид збор: Придавка
Што е истрошен, износен на сите страни, насекаде.

стар повеќе

стари
Вид збор: Придавка
износен, ветов
Албански: rasskapitur