worn out - онтологија

вет повеќе

Види и: ветов (прид.)
ветиот
Вид збор: Придавка
ветов
Употреба: Дијалектен збор

ветов повеќе

ветви
Вид збор: Придавка
Што е стар, износен, избледен.

дооден повеќе

доодениот
Вид збор: Придавка
Што е физички опаднат, преморен, капнат.
Што е расипан, истрошен.

изветвен повеќе

изветвениот
Вид збор: Придавка
Што е стар, износен, ветов.

излижан повеќе

Види и: излиже (св.)
излижани
Вид збор: Придавка
износен, изабен, долго користен

излитен повеќе

излитениот
Вид збор: Придавка
Што станал лит, ветов.

износен повеќе

износени
Вид збор: Придавка
Што не е повеќе за носење, дотраен од носење.

литак повеќе

Вид збор: Придавка
Што е лито, излитено.
Албански: vjetrohet, hirret
Употреба: Неменлив збор