waste of time - онтологија

ајљазлак повеќе

Види и: ајљаз (м.)
Вид збор: Именка, машки род
безделништво, неработење, скитање
Употреба: Архаизам

вртканица повеќе

мн. вртканици
Вид збор: Именка, женски род
Непотребно задржување, губење време.

гинеачка повеќе

мн. гинеачки
Вид збор: Именка, женски род
Губење време, денгубење.

денгубица повеќе

Види и: денгуба (ж.)
мн. денгубици
Вид збор: Именка, женски род
Залудно трошење време.