warehouse - онтологија

магаза повеќе

мн. магази
Вид збор: Именка, женски род
магацин
Турски: mağaza Албански: depo
Употреба: Архаизам

магазин повеќе

мн. магазини
Вид збор: Именка, машки род
магацин
Албански: magazinë

магацин повеќе

мн. магацини
Вид збор: Именка, машки род
Просторија, обично голема, во која се чува разновидна стока.
Албански: magazë, depo

стовариште повеќе

мн. стоваришта
Вид збор: Именка, среден род
Место за складирање стока.
Албански: depo, magazë
Употреба: Економија