upright - онтологија

исправен повеќе

исправни
Вид збор: Придавка
Што е сосема прав, што стои право.

подисправен повеќе

Види и: исправен (прид.)
подисправениот
Вид збор: Придавка
Што е малку исправен, не сосема.

прав повеќе

прави
Вид збор: Придавка
Што е исправен.
Албански: i drejtë