untouched - онтологија

девствен повеќе

девствени
Вид збор: Придавка
Што е недопрен, неначнат.

негибнат повеќе

негибнатиот
Вид збор: Придавка
Што не е гибнат, цел, неоштетен.

недопрен повеќе

недопрени
Вид збор: Придавка
Што не е допрен, што е сосема нов.

неначнат повеќе

неначнатиот
Вид збор: Придавка
Што не е начнат.

непипнат повеќе

непипнатиот
Вид збор: Придавка
Што е онаков каков што си бил, каков што е произведен, што не е употребен.

нечепнат повеќе

нечепнатиот
Вид збор: Придавка
Што не е гибнат, употребен, сосем нов.
Што не е начнат, цел.