unadapted - онтологија

неадаптиран повеќе

неадаптираниот
Вид збор: Придавка
Што не е адаптиран на одредени услови.

невклопен повеќе

невклопениот
Вид збор: Придавка
Што не е вклопен.

непривикнат повеќе

непривикнатиот
Вид збор: Придавка
Што не е привикнат.

неприспосособен повеќе

неприспособени
Вид збор: Придавка
Што не е приспособен за некакво дејствување или кон средината, кон условите во кои се наоѓа.