toilet - онтологија

але повеќе

мн. алиња
Вид збор: Именка, среден род
нужник
Употреба: Архаизам

кенеф повеќе

Види и: ќенеф (м.)
мн. кенефи
Вид збор: Именка, машки род
нужник
Турски: kenef

клозет повеќе

мн. клозети
Вид збор: Именка, машки род
нужник, тоалет

нужда повеќе

мн. нужди
Вид збор: Именка, женски род
Физиолошка потреба, исфрлање непотребни материи од организмот.
Албански: nevojë, shkon në tualet

нужник повеќе

мн. нужници
Вид збор: Именка, машки род
Место, просторија за вршење нужда.

тоалет повеќе

мн. тоалети
Вид збор: Именка, машки род
Просторија за миење со клозет.
Француски: toilette Албански: tualet, nevojtore
Употреба: Архитектура и градба

ќенеф повеќе

мн. ќенефи
Вид збор: Именка, машки род
нужник
Турски: kenef
Употреба: Архаизам