testicle - онтологија

јајце повеќе

мн. јајца
Вид збор: Именка, среден род
тестис
Албански: koqe
Употреба: Анатомија , Разговорно

маде повеќе

мн. мадиња
Вид збор: Именка, среден род
Жлезда, дел од машкиот полов орган во кој се создава спермата.
Албански: koqe, bole
Употреба: Анатомија , Жаргонски збор

ташак повеќе

мн. ташаци
Вид збор: Именка, машки род
тестикул
Турски: taşak Албански: testis, koqe, bole
Употреба: Анатомија , Разговорно

тестикул повеќе

мн. тестикули
Вид збор: Именка, машки род
Машка полова жлезда.
Употреба: Анатомија