syphilis - онтологија

сифилис повеќе

сифилисот
Вид збор: Именка, машки род
Заразна венерична болест.
Употреба: Медицина

френгија повеќе

Вид збор: Именка, женски род
сифилис
Турски: frengi
Употреба: Архаизам , Медицина , Разговорно

френгуз повеќе

Вид збор: Именка, машки род
Венерично заболување.