subtract - онтологија

вади повеќе

вадат
Вид збор: Глагол, несвршен
Од поголем број одзема помал, ја врши операцијата вадење.
Албански: zbret
Употреба: Математика

извади повеќе

извадат
Вид збор: Глагол, свршен
Поголем број намали со вадење на помал, изврши операција вадење, одземање.
Албански: heq

одземе повеќе

одземат
Вид збор: Глагол, свршен
Намали еден број за вредност на друг број.
Албански: hjek, zbres, minusoj
Употреба: Математика