straight - онтологија

исправен повеќе

исправни
Вид збор: Придавка
Што е прав, оптегнат.

прав повеќе

прави
Вид збор: Придавка
Што не е искривен, свиткан, што нема кривини, рамен.
Албански: pluhur

прек повеќе

преки
Вид збор: Придавка
Што е прав.