stereosound - онтологија

стереозвук повеќе

мн. стереозвуци
Вид збор: Именка, машки род
Звук што се добива при снимање со два или повеќе микрофони, што се пренесува во систем од два независни преносни канали и се репродуцира со два или повеќе звучници.