smoked - онтологија

димен повеќе

димениот
Вид збор: Придавка
Што е изложен на дим подолго време, што има мирис на дим.

чаден повеќе

Види и: чади (несв.)
чадени
Вид збор: Придавка
Што стоел, што бил држан на чад.