smack - онтологија

замласка повеќе

Види и: мласка (несв.)
замласкаат
Вид збор: Глагол, свршен
Почне да мласка (со устата).

зашлапа повеќе

Види и: шлапа (несв.)
зашлапаат
Вид збор: Глагол, свршен
Почне да јаде со отворена уста испуштајќи звуци.
Албански: shllapasit

мласка повеќе

мласкаат
Вид збор: Глагол, несвршен
Јаде со отворена уста при што испушта карактеристичен звук.

шлапа повеќе

шлапаат
Вид збор: Глагол, несвршен
При јадење, гласно џвакање.
Албански: shllapurit

шлапне повеќе

шлапнат
Вид збор: Глагол, свршен
При јадење, гласно џвакна.
Албански: përtyp