skilled - онтологија

вешт повеќе

вешти
Вид збор: Придавка
Што има практика, способност, умеење за лесно и брзо извршување на некоја работа.

печен повеќе

печени
Вид збор: Придавка
опитен, вешт
Албански: i pjekur

умешен повеќе

умешна
Вид збор: Придавка
Вешт, способен за брзо и лесно извршување на некоја работа.
Албански: i aftë