sigh - онтологија

воздивне повеќе

воздивнат
Вид збор: Глагол, свршен
Испушти воздишка (од жал, од копнеж).

офне повеќе

офнат
Вид збор: Глагол, свршен
Воздивне болно, викне.
Турски: oflamak