shrinkage - онтологија

кало повеќе

(едн.) калото
Вид збор: Именка, среден род
За стока - губиток, загуба во тежина или во количеcтво, поради cушење, испарување, транспорт и сл.
Албански: kallo, fira
Употреба: Економија

фира повеќе

(едн.) фирата
Вид збор: Именка, женски род
Губење од тежината на стоки поради исушување, повредување и сл.
Албански: humbje, tkurrje
Употреба: Економија