shop keeper - онтологија

еснаф повеќе

мн. еснафи
Вид збор: Именка, машки род
Занаетчија, сопственик на дуќан или на мала работилница.
Албански: dyqanxhi

еснафин повеќе

Види и: еснаф (м.)
мн. еснафи
Вид збор: Именка, машки род
занаетчија, дуќанџија
Употреба: Архаизам , Економија

еснафлија повеќе

Види и: еснаф (м.)
мн. еснафлии
Вид збор: Именка, машки род
Член на еснаф, занаетчија.
Турски: esnaf Албански: esnaf, zejtar
Употреба: Економија