semestral - онтологија

семестарски повеќе

семестарска
Вид збор: Придавка
Кој се однесува на семестар.
Употреба: Образование
Примери:
Семестарски распуст.

семестрален повеќе

Види и: семестарски (прид.)
семестрални
Вид збор: Придавка
Кој се однесува на семестар.
Употреба: Образование