righteous - онтологија

прав повеќе

прави
Вид збор: Придавка
Што постапува правилно, исправно.
Албански: drejtë

праведен повеќе

праведни
Вид збор: Придавка
Што е во согласност со нормите на религиозниот морал.
Употреба: Религија

правичен повеќе

Види и: праведен (прид.)
правичниот
Вид збор: Придавка
праведен