registrar - онтологија

архивар повеќе

мн. архивари
Вид збор: Именка, машки род
Службеник во архив.

матичар повеќе

мн. матичари
Вид збор: Именка, машки род
Административно лице што води евиденција за родените, венчаните и умрените.
Албански: ofiqar
Употреба: Административен термин
Лице што венчава.
Албански: ofiqar
Употреба: Административен термин

регистратор повеќе

мн. регистратори
Вид збор: Именка, машки род
Лице што го води регистарот во една установа.
Албански: regjistrator, regjistrues
Употреба: Административен термин
Справа што самата автоматски регистрира.
Албански: regjistrator, regjistrues
Употреба: Административен термин
Примери:
Сувопарен регистратор на настаните.

регистраторка повеќе

Види и: регистратор (м.)
мн. регистраторки
Вид збор: Именка, женски род
За жена регистратор.