rake - онтологија

грибла повеќе

гриблаат
Вид збор: Глагол, несвршен
Работи со грибло.
Употреба: Земјоделство

грибло повеќе

мн. грибла
Вид збор: Именка, среден род
Алатка со дрвена рачка и со метални запци на крајот што служи за собирање сено, слама и за порамнување на земја.
Албански: grabujë
Употреба: Земјоделство

курвар повеќе

мн. курвари
Вид збор: Именка, машки род
Тој што е блудник, развратник.
Употреба: Вулгарно

поспотне повеќе

поспотнат
Вид збор: Глагол, свршен
Спотне оган малку или уште малку, разгори малку повеќе.

развратник повеќе

мн. развратници
Вид збор: Именка, машки род
Развратен човек.
Примери:
Не развратник беше / а бубалка мирен.

развратница повеќе

Вид збор: Именка, женски род
Жена развратник.