pronounce - онтологија

артикулира повеќе

артикулираат
Вид збор: Глагол, свршен и несвршен
(се артикулира) Се изговори, се изговара.
Албански: shprehem

донесе повеќе

донесат
Вид збор: Глагол, свршен
Објави, усвои нешто (закон, пропис, заклучок).
Албански: shpall

изговори повеќе

изговорат
Вид збор: Глагол, свршен
Образува глас или низа од гласови со говорните органи.
Албански: shprehem

срича повеќе

сричаат
Вид збор: Глагол, несвршен
Изговара, чита слог по слог.
Употреба: Разговорно