procedure - онтологија

деловник повеќе

мн. деловници
Вид збор: Именка, машки род
Збир прописи за начинот на водење на работата (на седница на собрание, на комисија).
Албански: rregullore
Употреба: Административен термин

правило повеќе

мн. правила
Вид збор: Именка, среден род
Одредба, принцип, пропис што се однесува на организацијата и начинот на работа, односите меѓу луѓето во една средина и сл.
Албански: rregull, normë

процедура повеќе

мн. процедури
Вид збор: Именка, женски род
Установен, примен редослед на дејства или оформување на работа.
Албански: procedur
Употреба: Административен термин