procedural - онтологија

процедурален повеќе

процедуралниот
Вид збор: Придавка
Што се однесува на процедура.
Употреба: Правда

процесен повеќе

процесниот
Вид збор: Придавка
Што се однесува на процес.
Употреба: Правда

процесуален повеќе

Види и: процесен (прид.)
процесуални
Вид збор: Придавка
Што се однесува на процес.
Употреба: Правда