prepaid - онтологија

франко повеќе

Вид збор: Прилог
Во трговијата - израз, обично во состав со именка, што означува дека продавачот треба да ги достави стоките до определено место на свој трошок и ризик.
Албански: parapagim
Употреба: Економија
Што е ослободен од плаќање поштарина или возарина.