philanthropic - онтологија

добротворен повеќе

добротворниот
Вид збор: Придавка
Што е наменет за добротворство; што служи за хумани, добротворни цели.

љубочовечен повеќе

Види и: човекољубив (прид.)
љубочовечниот
Вид збор: Придавка
човекољубив
Употреба: Архаизам

самопрегорен повеќе

самопрегорна
Вид збор: Придавка
Исполнет со самопрегор.
Примери:
Самопрегорна работа.

себаплија повеќе

Вид збор: Придавка
Кој прави добри дела.

филантропски повеќе

Види и: филантроп (м.)
филантропскиот
Вид збор: Придавка
филантроп, филантропија

човекољубив повеќе

Види и: човекољубец (м.)
човекољубиви
Вид збор: Придавка
човекољубец